Sportschool Kimaita is in 1996 opgericht door Thea en Peter van der Sluis. Kimaita betekent “jezelf door training in de hand houden of jezelf beter leren kennen door training”.

En dat is precies wat Peter en Thea willen bereiken met Sportschool Kimaita: sporten mogelijk maken voor iedereen, ongeacht culturele achtergronden, fysieke of mentale gesteldheid. De gemeenschappelijke factor voor zowel judo als karate, is dat het opvoedkundige aspect uit beide disciplines het belangrijkste is. Het respect naar elkaar toe, samenwerken en het respecteren van elkaars grenzen zijn de pijlers van alle lessen.

In de gymzaal aan de Larikslaan, in de wijk Hillegersberg-Schiebroek, worden er op maandag t/m vrijdag lessen gegeven in zowel budo, judo als karate. De jongste leden zijn de 4- en 5-jarigen, die budo lessen krijgen (budo betekent krijgskunst). Op 6-jarige leeftijd kunnen de kinderen kiezen voor judo of karate. Alle lessen zijn voor de jeugd ingedeeld op leeftijd, maar ook voor volwassenen zijn er aparte groepen.

Over Peter en Thea
In 2007 is Peter door de Judobond Nederland benaderd om het Urban Judo Project in Rotterdam op te zetten. Tijdens dit 4 jaar durende project heeft Peter judolessen gegeven op basisscholen in verschillende wijken van Rotterdam. Het doel van dit project was om kinderen respect voor elkaar bij te brengen, elkaars grenzen te leren accepteren en met elkaar samen te werken. Natuurlijk is gewoon lekker bewegen ook belangrijk!

In 2009 startte de Judobond Nederland de nieuwe opleiding “Judo in de Zorg”. Deze opleiding is ontwikkeld voor het verzorgen van judolessen aan specifieke doelgroepen. Het doel van “Judo in de Zorg” is het positief beïnvloeden van het gedrag en de sociaal emotionele ontwikkeling ban kinderen door middel van judo. Peter was in 2010 de eerste judoleraar in Nederland die dit diploma in ontvangst mocht nemen.

Peter heeft jaren lange ervaring in het lesgeven aan kinderen in het speciaal onderwijs. Ook via Stichting Mee komen kinderen sporten. In overleg wordt er gekeken of zij met de reguliere lessen mee kunnen doen en in welk lesuur het kind het beste past. Door een goede verdeling over de groepen te maken, kunnen de kinderen met elkaar sporten.

Peter heeft 4e dan Kyokushin karate, 3e dan Kyokushin budokai en 2e dan judo.

Thea heeft de opleiding HEAO-Commerciele economie afgerond en heeft haar doctoraal in de psychologie behaald. Toen Kimaita bleef groeien en dit niet meer te combineren was met haar werk, heeft ze ervoor gekozen om zich volledig voor Kimaita in te zetten. Voor alle administratieve en organisatorische vragen kunt u bij haar terecht. Ze heeft een zelfverdedigingscursus bij Peter gevolgd, maar dansen blijft haar grootste hobby!

Wat nog meer
Naast reguliere lessen zijn er verschillende samenwerkingsverbanden, zowel nationaal als internationaal, en worden er voor de leden extra activiteiten georganiseerd. Jaarlijks wordt het internationale karatetoernooi in De Wilgenring georganiseerd, waar deelnemers komen uit o.a. Frankrijk, België, Duitsland en Polen. Inmiddels kan Kimaita rekenen op zo’n 30-40 vrijwilligers om deze activiteiten mogelijk te maken.