Judo staat voor de “zachte weg”. Bij deze budodiscipline wordt de kracht van de ander gebruikt. Balansverstoring bij de partner wordt gebruikt om deze te kunnen werpen en vervolgens op de grond te kunnen controleren. Veiligheid en sociaal contact spelen een grote rol. Sportschool Kimaita is aangesloten bij de Judobond Nederland.

heeft judo ook een opvoedkundige kant in zich die noodzakelijk is daar de judoka’s elkaar met het nodige respect moeten bejegenen, want het blijft een sport waar een sterke fysieke kant aan zit.

Dus dicipline en wederzijds respect zijn noodzakelijk.

Tori en Uke

Bij judo verdelen we het samenwerken in twee werksituaties. De rol van Tori (hij die uitvoerd) en uke (hij die ondergaat) beide hebben in het judo hun eigen rol, die als zij hun rol goed oppakken resulteert in een goed uit gevoerde worp.

Tachi Waza

Het onderdeel tachi waza betekent staand werken. Bij dit onderdeel wordt de judoka aangeleerd wat de diverse been, heup en armworpen zijn. Dit wordt bereikt door middel van verschillende balansverstoringen, waardoor er op een verantwoorde wijze tachi waza uitgevoerd kan worden.

Ne Waza

Het onderdeel ne waza betekend grondwerk. Bij dit onderdeel wordt de judoka geleerd wat de diverse controle technieken op de grond zijn. Deze zijn onderverdeeld in houdgrepen, overstrekkingen (vanaf 12 jaar), verwurgingen (vanaf 12 jaar),  kanteltechnieken en ontsnappingstechnieken.

Ukeme Waza

Het maken van judorollen en valbreektechnieken neemt een grote plaats in het judo in daar dit een tweede natuur van de judoka moet worden.